Opoziv Trampa: Demokrate bi već danas mogle da objave optužnicu

Vašington -- Ako predstavnički dom SAD potvrdi optužnicu, suđenje o opozivu američkog predsednika Dolanda Trampa će se održati pred Senatom.

Izvor: Dnevni avaz
Podeli
Ilustracija: Getty images/ Maja Hitij
Ilustracija: Getty images/ Maja Hitij

Kako prenosi portal Avaz, demokrati u predstavničkom domu američkog Kongresa u utorak bi mogli da objave sadržaj optužnice protiv predsednika Trampa, potvrdili su visoki izvori u toj stranci, što bi otvorilo put za glasanje o samoj optužnici ove sedmice.

Predsednik SAD optužen je za zloupotrebu položaja i ometanje istrage.

Agencije su prenele da demokrati od vikenda rade na nacrtu članaka opoziva Trampa zbog zloupotrebe dužnosti i opstrukcije kongresne istrage.

Nakon sednice odbora za pravosuđe predstavničkog doma u ponedeljak, na kojoj su razmotreni svi dokazi protiv američkog predsednika, uveče su se sastali demokratski predsednici kongresnih odbora s predsednicom predstavničkog doma Nensi Pelosi.

Njen kabinet je nakon sastanka najavio za konferenciju za novinare dužnosnika odbora za pravosuđe na kojoj će se objaviti dalji koraci u istrazi protiv Trampa.

Predsednik spoljnopolitičkog odbora predstavničkog doma Eliot Engel rekao je u ponedeljak nakon sastanka kod Pelosi da demokratski zastupnici planiraju u utorak da diskutuju o tačkama optužnice, no nije želeo da da dodatna pojašnjenja.

Ako predstavnički dom potvrdi optužnicu, a to bi moglo da se dogodi najranije u petak, suđenje o tome treba li Trampa ukloniti s predsedničke dužnosti održalo bi se pred Senatom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 572 idi na stranu