"Nećemo dozvoliti progon Srba"

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da Srbija neće dozvoliti da "antisrpska histerija" na Кosovu i Metohiji preraste u progon nevinih ljudi.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Yarr65
Ilustracija: Depositphotos/ Yarr65

Kako kaže, neće dozvoliti organizovanu kampanju zastrašivanja i da lažne optužnice postanu oružje za novo etničko čišćenje Srba.

"Izjava Bedžeta Pacolija o nekakvim hiljadama stranica dokumentacije o zločinima Srba na Кosovu i Metohiji ukazuje na panični strah nekadašnjih komandanata terorističke UČК od toga da bi ih mogla sustići zaslužena kazna, i jasno je da reč o novom pokušaju da se u albanskoj javnosti ponovo raspale antisrpska osećanja i istovremeno aboliraju pravi zločinci", rekao je Đurić, u pisanoj izjavi, prenela je Kancelarije na čijem je čelu. Kako je naveo, ovo "Pacoli radi u koordinaciji sa Кadrijem Veseljijem, kojeg je danas saslušao u Hagu Specijalni sud za zločine UČК".

"Pohrliće ovih dana sve bivše vođe UČК da se slikaju u Račku, kao što je to danas uradio Hašim Tači, kako bi porasli u očima albanske javnosti, ali to ih neće spasiti od odgovornosti za sva zla koja su počinili", poručio je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 104 idi na stranu