RTS: Lutovac bi da uređuje javni servis

Predsednik DS Zoran Lutovac odbio je da gostuje u "Upitniku" na RTS-u jer, kako je naveo, želi da taj medijski prostor ustupi uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Prostor koji u 'Upitniku' nudite nama, a kako bi se stvorio privid zastupljenosti opozicije u javnom servisu, ustupamo uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću. Ukoliko omogućite da se on obrati građanima i građankama Srbije mi ćemo pristati da učestvujemo u vašim emisijama", napisao je Lutovac u otvorenom pismu RTS-u.

Kako je rekao, za DS pregovori vlasti i opozicije u ovom trenutku nisu tema, a DS danas jedino vidi mogućnost da se u razgovorima sa predstavnicima EU dođe do slobodnih izbora.

Reagujući na pismo Lutovca, RTS je ocenio da je predsednik DS-a odustao od ranije ambicije da određuje šta bi voditeljka trebalo da pita goste, već je pokušao da odredi ko bi u toj emisiji mogao da gostuje.

"U međuvremenu, nekoliko istaknutih članova DS-a stavilo nam je do znanja da su za njih 'razgovori vlasti i opozicije' i te kako važna tema i da ne dele mišljenje predsednika stranke. Posle svega, ostaje nekako utisak da se u ovom slučaju, kao i u mnogim sličnim, kada se sa različitih strana napada RTS, radi o jednom te istom - malo je tu istinske želje da Javni servis bude profesionalniji, neuporedivo više da se on uređuje", navodi RTS.

strana 1 od 130 idi na stranu