RTS: Lutovac bi da uređuje javni servis

Predsednik DS Zoran Lutovac odbio je da gostuje u "Upitniku" na RTS-u jer, kako je naveo, želi da taj medijski prostor ustupi uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću.

Izvor: Tanjug

Utorak, 10.12.2019.

21:04

RTS: Lutovac bi da uređuje javni servis

"Prostor koji u 'Upitniku' nudite nama, a kako bi se stvorio privid zastupljenosti opozicije u javnom servisu, ustupamo uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću. Ukoliko omogućite da se on obrati građanima i građankama Srbije mi ćemo pristati da učestvujemo u vašim emisijama", napisao je Lutovac u otvorenom pismu RTS-u.

Kako je rekao, za DS pregovori vlasti i opozicije u ovom trenutku nisu tema, a DS danas jedino vidi mogućnost da se u razgovorima sa predstavnicima EU dođe do slobodnih izbora.

Reagujući na pismo Lutovca, RTS je ocenio da je predsednik DS-a odustao od ranije ambicije da određuje šta bi voditeljka trebalo da pita goste, već je pokušao da odredi ko bi u toj emisiji mogao da gostuje.

"U međuvremenu, nekoliko istaknutih članova DS-a stavilo nam je do znanja da su za njih 'razgovori vlasti i opozicije' i te kako važna tema i da ne dele mišljenje predsednika stranke. Posle svega, ostaje nekako utisak da se u ovom slučaju, kao i u mnogim sličnim, kada se sa različitih strana napada RTS, radi o jednom te istom - malo je tu istinske želje da Javni servis bude profesionalniji, neuporedivo više da se on uređuje", navodi RTS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: