Predavanje o Jasenovcu u Kongresu 21. novembra

U američkom kongresu 21. novembra profesor Srboljub Živanović iz Londona održaće predavanje "Jasenovac: neizgovoreni genocidi i holokaust 1941 - 1945".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Epa/ Antonio Bat
Foto: Epa/ Antonio Bat

Sudski antropolog Živanović je sa svojim forenzičkim timom iskopavao masovne grobnice u jasenovačkom sistemu hrvatskih koncentracionih logora za istrebljenje Srba, Jevreja i Roma.

Na predavanju će takođe govoriti i Dragana Tomašević, potomak preživelih u genocidu nad Srbima, koja je direktorka Fondacije za sećanje na Jasenovac i Holokaust iz Londona.

Ovaj istorijski događaj će takođe biti upotpunjen izložbom "Anatomija zaborava" Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske iz Banja Luke.

Kongresmeni, senatori, strane diplomate, ambasadori i ostali posetioci će imati priliku da ovu izložbu pogledaju i od 25 - 27. novembra u Rejburn foaje (Rayburn Foyer) Kongresa.

Srpski narodni savez, najstarije srpsko dobrotvorno društvo u Americi koje postoji od 1901. godine, organizuje ovaj događaj u saradnji sa Kancelarijom RS za saradnju, trgovinu i investicije u Vašingtonu, Fondacije za sećanje na Jasenovac i holokaust iz Londona u Velikoj Britaniji i Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske u Banja Luci.

strana 1 od 117 idi na stranu