Asad: Mi smo spremni, ali Kurdi neće

Sirijske vlasti su spremne da uključe kurdske jedinice da bi potisnule Tursku na severu, ali Kurdi još nisu za to spremni, izjavio je sirijski predsednik.

Izvor: B92

Petak, 15.11.2019.

17:20

Asad: Mi smo spremni, ali Kurdi neće
EPA/ SANA HANDOUT

Asad je napomenuo da je, pošto su Rusija i Turska potpisale memorandum, sirijsko ministarstvo odbrane zvanično spremno da prihvati borce Narodne zaštitne jedinice Kurda u redovnu vojsku kao deo programa koji "uzima u obzir posebnosti ovog regiona".

"Međutim, zvanični odgovor je, kako vidimo, bio sledeći - Kurdi sada nisu spremni da se pridruže sirijskoj vojsci i nameravaju da zadrže oružje u ovim regionima", rekao je Asad.

Prema njegovim rečima, Damask uz rusku pomoć pokušava da ubedi kurdske jedinice da se pridruže sirijskoj vojsci i bore protiv turskog osvajača za povratak teritorija na severu Sirije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: