Saradnik ID poreklom iz BiH osuđen na osam godina zatvora u SAD

Američki federalni sud osudio je Ramiza Zijada Hodžića iz Misurija, poreklom iz BiH, na osam godina zatvora zbog pružanja materijalne podrške Islamskoj državi.

Izvor: B92

Petak, 15.11.2019.

15:30

Saradnik ID poreklom iz BiH osuđen na osam godina zatvora u SAD
Ilustracija: Depositphotos/ zabelin

Hodžić se izjasnio krivim da je podržavao Abdulaha Rami Pazara, još jednog Amerikanca poreklom iz Bosne, koji je 2013. napustio Misuri i otišao u Siriju gde je i poginuo boreći se za Islamsku državu.

Hodžić je u peridu između 2013. i 2015. slao novac i vojnu opremu u nekoliko zemalja Bliskog istoka i Pazari, navode Foks njuz.

Njegov advokat tražio je blažu kaznu za svog klijenta, argumentujući svoj zahtev rekavši da optuženi voli Sjedinjene Američke Države i da je Pazari najviše slao stvari poput čarapa.

Troje saučesnika već je osuđeno, dok njegova žena i još jedan optuženi koji je izjavio da nije kriv čekaju suđenje.

Vlasti u Americi izjavile su da Hodžića očekuje deportacija nakon odslužene kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: