"Oliver Ivanović nije ratni zločinac, Kurti da povuče reč"

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da je cela Srbija zgrožena jer pojedini političari u Prištini nazivaju Olivera Ivanovića ratnim zločincem.

Izvor: B92

Petak, 08.11.2019.

13:45

Tanjug, Filip Krainèaniæ

Đurić očekuje dodatno razjašnjenje izjave Aljbina Kurtija, lidera pokreta Samoopredeljenje i verovatno budućeg kosovskog premijera, i očekuje da ta njegova tvrdnja bude povučena, jer to je kleveta ne samo protiv Ivanovića koji ne može da se brani, već protiv svih onih koji su na častan način čuvali i štitili interese svog naroda.

"Oliver Ivanović nije bio ratni zločinac, Oliver Ivanović bio je jedan od lidera srpskog naroda koji je predstavljao svoj narod u teškom vremenu, borio se za njegove interese i za to podneo najveću žrtvu koju jedan čovek može da podnese i pozivam ih da se prema njemu i prema njegovoj žrtvi odnose sa pijeteteom i da se ne svrstavaju u plejadu onih koji na monstruozan način zloupotrebljavaju to ubistvo za podgrevanje etničkih tenzija", rekao je Đurić medijima u Kosovskoj Mitrovici, prenosi RTS.

Đurić boravi u severnom delu Kosovske Mitrovice povodom gradske slave Svetog Dimitrija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: