"Iznenađen sam da je Bastać odbio poligraf, slučaj u rukama tužioca”

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović govorio je o slučaju svedočenja kuma Marka Bastaća.

Izvor: B92

Nedelja, 03.11.2019.

22:45

Screenshot/TV Prva

Ministar Stefanović je rekao da je Lešnjak pre svega želeo da prijavi slučaj korpucije, pa je zbog toga otišao u Gradsku upravu i to prijavio. Kaže da je u ovom slučaju Lešnjak postao uzbinjivač, i pored toga što je reč o više prestupa.

Stefanović je rekao da je iznenađen da je Bastać odbio poligraf.

"Rekao je da ćemo nešto da namestimo. Kako mi možemo nešto da namestimo? Poligraf reaguje na rekacije tela na određena pitanja. Nije moguće prevariti. Ponudili smo da iz druge zemlje dođe neki poligrafista. Mi to radimo pre svega što je detektor laži koji inspektorima pokazuje u kom pravcu da vode istragu – kazao je on komentarišući činjenicu da poligraf ne može da bude dokaz u istrazi", rekao je Stefanović za Tv Pink.

"Istraga će pokazati da li je reč o krivičnom ili krivičnim delima. Kada čujete tog čoveka šta je sve preživeo. Dao je vrlo precizne podatke, u ciframa, ljudima. Reč je o velikom novcu. Sumnja se da su uzimali novac i na dečijim predstavama. Ko zna šta je onda još uzimano, ako su bili spremni da na predstavama zarade", istakao je Stefanović.

On je dodao da je država jednaka prema svima.

"Ne gleda se ko kojoj partiji pripada, već da li ima dokaza za krivično delo za koje se sumnjiči. Suština je da kada je osumnjičen neko iz redova opozcije onda je problem u tome što se to tumači kao politčki progon. Sud je taj koji odlučuje da li je neko kriv ili ne i to je ono što je važno za nas. Onog trenutka kada tužilac kaže da ima dokaze, onda se tada ide na sud i to je jedina stvar koja nas zanima", kazao je Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: