Libanski vojnici otvaraju glavne puteve

Libanski vojnici ponovo u sredu otvaraju glavne puteve koje su demonstranti držali zatvorenim skoro dve sedmice, parališući zemlju.

Izvor: B92

Sreda, 30.10.2019.

16:12

Libanski vojnici otvaraju glavne puteve
Ilustracija: Getty images/ Salah Malkawi

Demonstranti nisu pružali značajan otpor, dok su vojne jedinice sa buldožerima rušile barijere i šatore postavljene nasred auto-puta i glavnih raskrsnica, preneo je AP.

Otvaranje glavnih puteva usledilo je dan nakon što je premijer Saad Hariri najavio svoju ostavku posle gotovo dve sedmice protesta širom zemlje.

Demonstranti imaju različita mišljenja o tome da li treba da napuste ulice ili nastave sa protestima, zbog kojih su banke, škole i druge kompanije zatvorene od 18. oktobra.

Američki državni sekretar Majk Pompeo pozvao je juče libanske lidere da hitno formiraju novu vladu posle Haririjeve ostavke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: