Jevrejska opština Beograd: Rabin Isak Asiel zauzeo sinagogu uz pomoć navijača

Jevrejska opština Beograd (JOB) saopštila je da je "predvodnik frakcije JOB-a", rabin Isak Asiel, zauzeo beogradsku sinagogu "uz pomoć navijačke grupe".

Izvor: B92

Subota, 26.10.2019.

09:41

Jevrejska opština Beograd: Rabin Isak Asiel zauzeo sinagogu uz pomoć navijača
Ilustracija: Depositphotos/EnginKorkmaz

Isak Asiel je za Šabat, posle večernje službe u petak, "daljinskim upravljačem otvorio kolsku kapiju sinagoge, i pustio grupu od dvadesetak maskiranih navijača koji su nasilno upali u hram.

Razvaljena su vrata košer kuhinje, vrtića i drugih službenih prostorija u sinagogi", navodi se u saopštenju. Kako dodaju, "pripadnici navijačke grupacije i krajnje desnice" su izbacili obezbeđenje JOB i zajedno sa Asielom su u hramu, a kapije su zatvorili lancima uz njegovu pomoć.

"Ovim kriminalnim činom Asiel je predao našu sinagogu u ruke nepoznatim i nasilnim licima koja se nalaze u prostorijama sinagoge s njim", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: