Kako je Putin dobio rat bez rata

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u Siriji dobio rat bez rata tako što su američke snage odlučile da napuste tu zemlju, piše nemački list "Velt".

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.10.2019.

11:41

Kako je Putin dobio rat bez rata
Tanjug, Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Kako se objašnjava, nakon odlaska Amerike više niko ne može da osujeti planove Moskve da u regionu vodi "veliku igru", koju je, činilo se, početkom devedesetih godina prošlog veka Rusija zauvek izgubila.

"Putin je uspeo ono o čemu su mnogi pametni vojni stručnjaci samo mogli da sanjaju. Pobedu bez rata", napisao je autor članka.

Naveo je i da rukovodstvo NATO-a mora sada da shvati ozbiljnost situacije i da reaguje na odgovarajući način.

Podsetimo, američki predsednik Donald Tramp je prošle sedmice pokrenuo povlačenje američkih snaga sa severoistoka Sirije, nekoliko dana nakon što je Turska pokrenula vojnu operaciju „Izvor mira“.

U međuvremenu se predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan dogovorio sa zamenikom predsednika SAD Majkom Pensom da će obustaviti vojnu operaciju u periodu od 120 časova, kako bi se kurdske jedinice povukle s teritorije koja se graniči sa Turskom, preneo je Sputnjik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: