Američki ministar odbrane doputovao u Avganistan

Američki ministar odbrane Mark Esper stigao je u Avganistan u trenutku dok SAD nastoje da ponovo pokrenu pregovore sa talibanima.

Izvor: B92

Nedelja, 20.10.2019.

14:30

Američki ministar odbrane doputovao u Avganistan
EPA-EFE/Chris Kleponis/POOL

"Cilj je još uvek da se u nekom trenutku dođe do mirovnog sporazuma, političkog dogovora koji bi bio najbolji put napred", rekao je Esper novinarima, preneo je Rojters.

"Nadam se da možemo da krenemo napred i postignemo politički sporazum koji bi ispunio ciljeve koje želimo", dodao je američki zvaničnik.

Kako prenosi AP, Esper je kazao da se nada da SAD mogu povući više hiljada vojnika i smanjiti njihov broj na 8.600, a da time ne ugroze borbu protiv Al Kaide i Islamske države, ali je dodao da će odluka o bilo kakvom povlačenju biti u sklopu mirovnog sporazuma sa talibanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: