Erdogan obećava: Vratićemo što više izbeglica u granični koridor

Suočen sa međunarodnom kritikom zbog vojne intervencije u Siriji, Erdogan je izjavio da će vratiti što više izbeglica u granični koridor koji će napraviti.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/  STR
EPA-EFE/ STR

"Obnovićemo područje za milion ljudi, za one koji žele da se vrate u svoju zemlju, a nemaju dom u koji bi mogli da se vrate'', rekao je Erdogan članovima svoje vladajuće stranke Partije pravde i razvoja (AKP) nakon čega je dobio veliki aplauz.

Turska je u sredu poslala svoju vojsku na sever Sirije nakon što je saopštila svoj plan o stvaranju "tampon zone" koja bi potisnula kurdske ekstremiste i potencijalno dopustila povratak u Siriju nekim od 3,6 miliona sirijskih izbeglica.

Turska ofanziva je pokrenuta nako što je predsednik SAD Donald Tramp naredio povlačenje američkih snaga sa severa Sirije, što je odluka koju kritikuju širom sveta, pa čak i njegova Republikanska stranka, navela je američka agencija.

"Hej, Evropska unijo", rekao je juče Erdogan i dodao: "Urazumite se. Ponavljam: ne zovite ovo invazijom, ona to nije. Ako nastavite, otvorićemo kapije i poslaćemo vam 3,6 miliona izbeglica".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 563 idi na stranu