Nakon "pada režima", otvorene vatre i suzavca - policijski čas

U Bagdadu je proglašen policijski čas, koji počinje u četvrtak rano ujutro, saopštio je premijer Iraka Adel Abdul Mahdi.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.10.2019.

07:37

Nakon
Tanjug/AP Photo/Hadi Mizban

Policijski čas stupa na snagu nakon dva dana protesta u kojima je poginulo devetoro, a povređeno više od 200 ljudi.

"Svim vozilima i osobama potpuno je zabranjeno kretanje od četvrtka u 05:00 sati do daljeg", naveo je Abdul Mahdi u saopštenju.

Iz policijskog časa su izuzeti oni koji putuju na bagdadski aerodrom ili sa aerodroma, kola hitne pomoći, vladini službenici u bolnicama i službama za distribuciju struje i vode, kao i religiozni hodočasnici, prenosi Rojters.
Tanjug/AP Photo/Hadi Mizban
Premijer je naveo da od regionalnih vlada zavisi da li će uvesti policijski čas na svojim teritorijama.

Ranije je policijski čas proglašen u tri grada na jugu zemlje, Nasiriji, Amari i Hili.

U južnom iračkom gradu Nasirija došlo je do razmene vatre kada su elitne antiterorističke jedinice raspoređene u tom gradu nakon što je policija "izgubila kontrolu" nad situacijom, prenosi Rojters.

Protesti, koju su počeli zbog nezaposlenosti, teške ekonomske situacije i nedostatka osnovnih usluga kao što su struja i voda, eskalirali su juče.

Mnogi demonstranti uzvikivali su "pad režima", što je slogan korišćen 2011. godine tokom Arapskog proleća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: