"Sramota za UN: U Njujork stiže samoproglašena delegacija"

Tim venecuelanskog opozicionara Huana Gvaida namerava da ometa rad zvanične delegacije zemlje na 74. sednici Generalne skupštine UN, prenose mediji.

Izvor: B92

Utorak, 24.09.2019.

13:24

Spencer Platt/Staff/Getty images/Ilustracija

Zamenik ruskog šefa diplomatije Sergej Rjabkov izjavio je da je takav plan nedostojan međunarodne organizacije. "Mi smo čuli da će Gvaidovi ljudi doći u Njujork i da nameravaju da tamo naprave poteškoće", rekao je on.

Prema njegovim rečima, takve stvari su sramota za organizaciju međunarodnog nivoa kakve su Ujedinjene nacije. "Mi ćemo direktno i otvoreno reći svima sa kim budemo razgovarali da Ujedinjene nacije ne treba da budu platforma za takve igre", rekao je zamenik ruskog šefa diplomatije, prenosi Sputnjik.

Juče je lider venecuelanske opozicije Huan Gvaido izjavio da namerava da pošalje delegaciju na Generalnu skupštinu UN radi sastanaka sa predstavnicima država koje ga podržavaju i radi "pritiska na diktatora".

Podsetimo, poseta predsednika Venecuele Nikolasa Madura Moskvi se očekuje danas. On će imati sastanak sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: