"Dakle, nećemo otići 31. oktobra"

Izlazak VB iz EU ponovo će biti odložen jer će pokušaj premijera da sklopi poslednji dogovor sa Briselom parlament odbiti, izjavio je lider Stranke za Bregzit.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.09.2019.

10:49

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Lider Stranke za Bregzit Najdžel Faraž je rekao da je izlazak Britanije iz EU 31. oktobra, doveden u pitanje jer politička elita u Londonu planira da "izda" referendum iz 2016, kada je Velika Britanija glasala 52-48 za izlazak iz EU.

Prema njegovim rečima, zemlja nalazi u najvećem sukobu nakon građanskog rata u 17. veku i Džonson rizikuje da uništi svoju Konzervativnu stranku pokušajima da ponovo podgreje neuspešni sporazum o izlasku svoje prethodnice Tereze Mej.

"Dakle, nećemo otići 31. oktobra i tada smo zaista u neistraženim vodama - da li će parlament nametnuti drugi referendum ili ćemo imati opšte izbore, stvarno ne znam", rekao je Faraž u intervjuu za Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: