Putin: Razgovori o razmeni zarobljenika u završnoj fazi

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su razgovori sa Ukrajinom o razmeni zarobljenika u završnoj fazi i da bi mogao da bude razmenjen veliki broj njih

Izvor: Tanjug, Beta/AFP

Četvrtak, 05.09.2019.

12:29

Putin: Razgovori o razmeni zarobljenika u završnoj fazi
EPA-EFE/ Michael Klimentyev/ Sputnik

Govoreći na ekonomskom forumu na ruskom Dalekom istoku, Putin je rekao da bi razmena zarobljenika između Moskve i Kijeva mogla da obeleži korak ka normalizaciji odnosa između dve zemlje, preneo je Rojters.

"Približavamo se finalizaciji pregovora", rekao je Putin na ekonomskom forumu u Vladivostoku.

On je dodao da će razmena biti "ogromna" i da će datum biti "uskoro poznat".

"To će biti potpuna normalizacija naših odnosa. To je neizbežno. Mi smo dva dela istog naroda", rekao je ruski predsednik.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski krajem jula predložio je Rusiji razmenu ukrajinskog reditelja Olega Sencova, osuđenog na 20 godina zatvora u Moskvi, za ukrajinsko-ruskog novinara Kirila Višinskog, kome se sudi za veleizdaju u Kijevu.

Prošle nedelje Ukrajina je neočekivano uslovno oslobodila tog novinara koji je bio u pritvoru više od godinu dana.

Poslednjih nedelja više ukrajinskih medija i zvaničnika govori o razmeni zatvorenika između Moskve i Kijeva, po trideset sa svake strane, da bi to moglo uskoro da se sprovede i da bi moglo da obuhvati i 24 pripadnika Ratne mornarice Ukrajine zatvorenih u Rusiji koja je njihov patrolni brod zaplenila novembra prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: