Avganistan: Najsmrtonosnija godina za američke vojnike od 2014.

Nakon jučerašnje pogibije dvojice američkih vojnika u Avganistanu, ukupan broj Amerikanaca koji su ove godine stradali u borbi na tom prostoru porastao je na 14

Izvor: B92

Četvrtak, 22.08.2019.

19:33

Avganistan: Najsmrtonosnija godina za američke vojnike od 2014.
Ilustracija: Depositphotos/ Aquir014b

Iako je kraj godine još daleko, u Avganistanu je već poginulo najviše američkih vojnika u poslednjih pet godina.

Od oktobra 2001. godine u Avganistanu je poginulo 2428 Amerikanaca, piše Indeks.

Upravo su ovih dana u toku pregovori američkog pregovarača Zalmaja Halilzada s talibanima o postizanju rešenja za okončanje borbi, a američki predsednik Tramp je u utorak rekao da je suludo koliko dugo se SAD bori u Avganistanu.

Tramp je najavio da će vratiti deo vojske nazad, ali da SAD mora da ima prisutnost u Avganistanu, koji je opisao kao "Harvard za teroriste", javio je Si-En-Es Njuz.

U Avganistanu se trenutno nalazi između 13.000 i 14.000 američkih vojnika, od čega je gotovo 8500 u NATO-ovoj misiji sa zadatkom uvežbavanja, savetovanja i pomaganja avganistanskim snagama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: