Vedrana Rudan u tekstu "Pijana Kolinda": Blago poginulima, sami bi se danas upucali

Poznata hrvatska književnica Vedrana Rudan u najnovijem tekstu na svom blogu oštro je komentarisala proslavu "Oluje", ali i pevanje Kolinde Grabar Kitarović.

Izvor: B92
Podeli
Screenshot/TV Prva
Screenshot/TV Prva

Hrvatska predsednica zapevala je na Kninskoj tvrđavi pesmu "U boj, u boj" i održala govor, jedan deo čak i na engleskom jeziku. Njen "nastup" izazvao je salvu komentara i kritika, a posebna polemika vodila se oko nagađanja da li je Kitarovićeva bila u alkoholisanom stanju.

Rudanova se, u svom stilu, osvrnula na taj detalj i prokomentarisala pevački nastup hrvatske predsednice.

"KGK, kako joj tepaju mediji, ovih je dana u Kninu slavila Pobedu. Za neupućene, pre sto su se godina Milošević i Tuđman po diktatu Amerike dogovorili da se iz Hrvatske protera 250.000 Srba.

I bi tako. Odoše Srbi iz Hrvatske, peške, autom, većina na traktoru. Zanemarljiv broj ih je ostao u svojim kućama i sačekao herojsku, hrvatsku vojsku. Neki su doček preživeli, mnogi su završili u bunaru ili su dobili metak.

Stradali su i hrvatski vojnici kojima je rečeno da će operacija Oluja pomoći da najzad i zauvek budemo svoji na svome. Blago poginulima. Sami bi se danas upucali, mnogi to i čine, kad bi videli na kakav su oltar položili svoj jedini život.

Do kosti oglodanom Hrvatskom vladaju kriminalci koji samo čekaju priliku kako strancima za proviziju da poklone ono što još 'imamo'. Možda su to šume? Ili su to vode? Niko od građana Hrvatske danas ne zna što je još uvek 'naše', ako to 'naše' uopšte postoji?

Gospodari, znajući sa kim imaju posla, jednom godišnje slave Pobedu. Hrvatima tako malo treba. Daj im Grdovića, on zna, 'nije u šoldima sve'. Pa kad još Stavros zatuli: 'Ajmo, ruke gore, Maro, Marice', Narodu zaigra srce. Je*ote, Aerodrom je imao pravo. Imamo Hrvacku! Da, je*eš one Grdovićeve šolde. Ima nešto i u vilama, ljubavnicama, ljubavnicima, jahtama, džipovima, opuštenom ubijanju dece na zebrama, lezilebarenju u Saboru, je*anju dečice u velebnim crkvama…

Grandiozna proslava Pobede i ove je godine pozitivno uznemirila Narod. Mahalo se zastavama, pilo i pevalo i urlalo kako smo za Dom spremni. Može li Narod izvan sebe od radosti zavijati, a KGK sve to sa strane hladno gledati? I naša KGK je Narod. Zato je u Kninu održala govor na nekoliko nepoznatih i poznatih jezika i zapevala s Klapom Sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice. Je*ote, imamo i MORNARICU!

Da, KGK je razvalila usta. Da, svi smo na portalima mogli videti njene krajnike, čak smo joj čuli i glasić, ali… Bivši predsednik Hrvatske Josipović, trezan i nesrećan što on nije predsednik iako je trezan, izjavio je: “Mnogi se pitaju nije li tom govoru prethodila konzumacija alkohola"?! Kakve veze s pijanstvom ima gospođin spontani, hrvatski, engleski, razdragani, domoljubni, olujni nastup?

Krivo, krivo, krivo. KGB nije alkoholičarka. Pijanci su ljudi koji imaju zdravstveni problem, njih treba poslati na lečenje. Ko to kaže, Ko to laže da bi KGK trebalo lečiti?

Njeno stanje nije bolest. Žena se ponašala onako kako to Narod zaslužuje. KGB je zdrava.

Mi smo bolesni."

Tekst Vedrane Rudan pod nazivom "Pijana Kolinda" možete pročitati OVDE.

strana 1 od 135 idi na stranu