Stefanović i Bocan-Harčenko: Saradnja Srbije i Rusije u oblasti bezbednosti "veoma dobra"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Izvor: Beta

Sreda, 31.07.2019.

16:45

Stefanović i Bocan-Harčenko: Saradnja Srbije i Rusije u oblasti bezbednosti
Foto: Tanjug/MUP Republike Srbije/Odeljenje za medije i komunikacije

Stefanović i Bocan-Harčenko ocenili su da dve zemlje imaju veoma dobru saradnju u oblasti bezbednosti, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Stefanović je rekao da MUP Srbije ostvaruje "vrlo dobru saradnju" s nadležnim službama Rusije u oblasti bezbednosti, posebno s Federalnom službom obezbeđenja, Nacionalnom gardom, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom za vanredne situacije, navodi se u saopštenju.

On je dodao da se ta saradnja pre svega ogleda u velikom broju obuka koje ruska strana organizuje za pripadnike MUP-a i razmeni iskustva, i izrazio uverenje da će ona biti nastavljena nesmanjenim intenzitetom.
Foto: Tanjug/MUP Republike Srbije/Odeljenje za medije i komunikacije
Bocan-Harčenko je rekao da je Rusija "veoma zadovoljna" dosadašnjom saradnjom sa Srbijom u svim oblastima, posebno unutrašnjih poslova, i izrazio spremnost Moskve za nastavak podrške daljem jačanju kapaciteta MUP-a Srbije kroz organizovanje novih obuka i seminara, navodi se u saopštenju.

Stefanović je, kako se navodi, još jednom zahvalio Rusiji "na principijelnom poštovanju" teritorijalnog integriteta Srbije i "dragocenoj podršci" u sprečavanju prijema Kosova u Interpol.

Bocan-Harčenko je naveo da je Kosovo za Rusiju sastavni deo Srbije i da će Moskva nastaviti da pruža podršku Srbiji u sprečavanju ulaska Kosova ne samo u Interpol, već u sve međunarodne institucije, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: