"Špigl": EU je "autsorsovala" horor da bi oprala svoje ruke

Nemački nedeljnik "Špigl", u uredničkom komentaru, navodi da EU kritikuje ponašanje Vašingtrona prema migrantima, dok je pristrup EU još strašniji.

Izvor: index.hr
Podeli
Jeff J Mitchell/Staff/Getty images
Jeff J Mitchell/Staff/Getty images

Kako je preneo Index.hr, u tekstu pod naslovom "Evopski tretman migranata je sramotan", navodi se da su političari EU "autsorsovali horor tako bi mogli da operu svoje ruke od svake krivice".

U tekstu se takođe navodi i da je "evropska politika prema migrantima brutalnija od one Donalda Trumpa", a kao primer se navodi saradnju EU s libijskim milicijama koje "vode strašne logore u kojima su mučenja i silovanja migranata uobičajena", kao i sa zloglasnom libijskom obalnom stražom.

Cilj je, ističe se u komentaru, da se put prema Evropi učiniti toliko opasnim da ga migranti više i ne pokušaju preći. "Horori evropske migrantske politike se ne odigravaju pred kamerama, nego u Severnoj Africi i na pučini", piše "Špigl".

Kada je reč o zaštiti evropskih granica tu na scenu stupa ćutanje i Brisela i Zagreba na stanje na hrvatsko-bosanskoj granici, kao i na više medijskih dokaza o brutalnom postupanju hrvatskih policajaca prema migrantima. "EU je toliko cinična u svom odnosu prema migrantskoj krizi u BiH da čak ne pokušava ni da baci novac na problem i tako ga pokrije, kada već ne ume da ga reši, nego dopušta da se u nestabilnoj BiH nataloži još jedan faktor nestabilnosti", navodi Index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 165 idi na stranu