Mediji, "neposlušni vladika" i Vučić VIDEO

Vladiku Maksima sklanjaju s Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta jer je kritikovao politiku Vučića o Kosovu, pišu mediji. Selaković: On ni ne zna ko je Maksim.

Izvor: Tanjug, Prva

Sreda, 24.07.2019.

09:00

Mediji,
EPA/Srdjan SUKI

Selaković je za TV Prva rekao da kao blizak predsednikov saradnik i kao neko ko je u stalnim kontaktima sa SPC odgovorno tvrdi da predsednik Vučić ne zna ko je vladika Maksim i da mu nije poznato ni da je predavač na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu, a još manje koji su razlozi za postupke koji se u medijima navode.

Kao neko ko je bio prisutan na sednici koja je održana zajedno sa Saborom SPC i kojoj su prisustvovali Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, na toj sednici, koliko se sećam, vladika Maksim uopšte nije javljao za reč, naveo je Selaković.

List Danas naveo je da je Sveti arhijerejski sinod SPC početkom juna odlučio da sa Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta "ukloni" predavače - episkopa zapadnoameričkog Maksima i docenta Marka Vilotića.

Dodaje se da bi to moglo da ima političku pozadinu, jer je vladika Maksim bio među arhijerejima koji su javno, na posledenjem prijemu predsednika Aleksandra Vučića u patrijaršijskom salonu tokom majskog Sabora, javno kritikovao njegovu politiku na KiM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: