Nemački ministar poručio: Ne sledimo politiku SAD

Nemački ministar spoljnih poslova Haiko Mas kaže da njegova zemlja neće pratiti pristup američkog predsednika Donalda Trampa po pitanju Irana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.07.2019.

16:44

Nemački ministar poručio: Ne sledimo politiku SAD
Foto: EPA/Clemens Bilan

Dodaje i da umesto deeskalacije situacije kroz diplomatiju SAD, sprovodi strategiju "maksimalnog pritiska".

"Ono što je sada potrebno je deeskalacija, a s tim se slažu i moj britanski i francuski kolega", rekao je Mas u Parizu, posle razgovora sa britanskim i francuskim ministrima spoljnih poslova, Džeremijem Hantom i Žanom Ivom Le Drijanom.

Mas je poručio da će Evropa nastaviti da igra na diplomatsku kartu i u rešavanju krize u Ormuskom moreuzu. On je ponovio stav Nemačke koja ne želi da se pridruži stavu SAD o maksimalnom pritisku na Teheran, naveo je AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: