Beograd: Dvojica policajaca uhapšena zbog pokušaja ubistva i zloupotrebe položaja

Beograd -- Dvojica od trojice uhapšenih koji su osumnjičeni da su počinili krivično delo ubistvo u pokušaju su policijski službenici, piše u saopštenju MUP.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/belchonock
Ilustracija: Depositphotos/belchonock

Njima se na teret stavlja i krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole u saradnji sa policijskim službenicima PU za grad Beograd, uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su, u saizvršilaštvu, počinili krivično delo ubistvo u pokušaju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su N. J. (1982) i D. B. (1990), policijske službenike PS Palilula, kao i crnogorskog državljanina D. V. (1993), zbog sumnje da su 30. juna ove godine, u ranim jutarnjim časovima, ispred jednog ugostiteljskog objekta u Novom Beogradu u saizvršilaštvu počinili krivično delo ubistvo u pokušaju.

Sumnja se da su uhapšeni policijski službenici, koji u tom trenutku nisu bili na dužnosti, razoružali tridesetogodišnjeg muškarca koji je u ruci držao pištolj,tako što su mu pokazali službene legitimacije.

Nakon toga oštećenom prilazi muškarac, koga je policija identifikovala i za njim intenzivno traga, i zadaje mu više uboda nožem u predelu leđa.

Istovremeno, osumnjičeni D. B. i D. V. nogom zadaju oštećenom više udaraca u predelu glave i tela, dok je N. J. uzeo oružje koje je oštećeni muškarac odbacio, nakon čega je pištol? stavio za pojas i potom se udaljio sa lica mesta, umesto da preduzme neophodne zakonske radnje prema izvršiocima krivičnog dela.

Povodom ovog događaja uhapšeni policijski službenici sačinili su izveštaj neistinite sadržine.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu trojici osumnjičenih je određeno zadržavanje, nakon čega im je sudija za prethodni postupak, po nalogu tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana, navodi se u saopštenju.

Hronika

Hapšenja zbog prodaje droge

Kraljevo/Bor -- U Kraljevu je uhapšen M.S. (42), a u Boru U.R. (19) zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Hronika sreda 31.07. 11:59 Komentara: 0
strana 1 od 100 idi na stranu