Ponedeljak, 08.07.2019.

20:23

Grupna fotografija iz Sarajeva, Borisov grli Brnabićevu FOTO

Premijerka Srbije Ana Brnabić doputovala je večeras u Sarajevo, gde će učestvovati na Samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSuJIE).

Izvor: Tanjug

Grupna fotografija iz Sarajeva, Borisov grli Brnabićevu FOTO
Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije

Predsednicu srpske vlade u zgradi Predsedništva BiH dočekali su predsedavajući Milorad Dodik, i član Predsedništva Šefik Džaferović.

Premijerka Srbije prisustvovala je večeri koju članovi Predsedništva BiH priređuju za učesnike Samita PSuJIE.

Večeri u zgradi Predsedništva prisustvovali su, između ostalih, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, predsednik Slovenije Borut Pahor i bugarski premijer Bojko Borisov.

Brnabić će sutra na Jahorini učestvovati na plenarnoj sednici PSuJIE i sa šefovima delegacija razgovarati o aktuelnoj situaciji u procesima EU integracija, nastavku rada na povezivanju u okviru PSuJIE regiona i šire, kao i o preduslovima za održivi razvoj regiona.

Takođe, premijerka Srbije će imati i bilateralne susrete sa predstavnicima država ovog dela Evrope.
Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije
Prema pisanju medija, u BiH zbog Samita su stigli i predsednici Turske, Severne Makedonije, Slovenije i Crne Gore, kao i premijer Bugarske.

Svoje predstavnike imaće i Hrvatska, Moldavija, Rumunija i Grčka, ali na Samitu uopšte neće biti zastupljene privremene vlasti u Prištini.

Iz Tirane je, nakon odluke Prištine da ne učestvuje na Samitu, najavljeno da u Sarajevo neće otputovati ni predstavnici Albanije, ali je predsednik te države Iljir Meta najavio dolazak u glavni grad BiH.

Proces saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSuJIE) pokrenut je 1996. godine sa ciljem da se Jugoistočna Evropa transformiše u region stabilnosti, bezbednosti i saradnje u skladu sa evropskim integracionim tokovima, kroz unapređenje međusobnog dijaloga i saradnje na svim nivoima i u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Brnabić u Sarajevu sa Erdoganom, Borisovom...

Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije
Predsednica Vlade Srbije Ana, Brnabić večeras je u Sarajevu, gde će učestvovati na Samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSuJIE), razgovarala sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, premijerom Bugarske Bojkom Borisovim i drugim zvaničnicima.

Brnabić je najduže od svih prisutnih zvaničnika razgovarala sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, koji je u srdačnom razgovoru naglasio da iskreno ceni i poštuje predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i da se nada njihovom skorom susretu.
Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije
Brnabić i Borisov su u prijateljskom razgovoru potvrdili vrlo dobre odnose između Bugarske i Srbije, te se saglasili da će zajedno nastaviti da rade njihovom jačanju u budućnosti, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijerka Brnabić posetu Bosni i Hercegovini nastavlja sutra na Jahorini, gde će učestvovati na plenarnoj sednici PSuJIE i sa šefovima delegacija razgovarati o aktuelnoj situaciji u procesima EU integracija, nastavku rada na povezivanju u okviru PSuJIE regiona i šire, kao i o preduslovima za održivi razvoj regiona.
Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: