Predsednik Kolumbije poziva svet da završi sa Madurovom "diktaturom"

Predsednik Kolumbije Ivan Duke pozvao je međunarodnu zajednicu da završi sa režimom Nikolasa Madura u Venecueli.

Izvor: B92

Nedelja, 30.06.2019.

19:45

Predsednik Kolumbije poziva svet da završi sa Madurovom
Foto: EPA-EFE/Rayner Pena

Predsednik Kolumbije je dodao da se njegova država pridružila „osudi smrti kapetana Rafaela Akoste Aravela, koja je bila izazvana mučenjima za vreme njegovog boravka u zatvoru“.

Juče je državno tužilaštvo Venecuele saopštilo da je kapetan Rafael Akosta Arevalo, koji je uhapšen zbog pokušaja državnog udara, preminuo u zatvoru. Smrt oficira je potvrdio i njegov advokat, dodavši da je uzrok smrti bilo mučenje, čije posledice su bile vidljive kada je uhapšeni doveden u sud.

Lider opozicije Huan Gvaido pozvao je Savet za ljudska prava UN, Međuameričku komisiju za ljudska prava i Međunarodni sud za ljudska prava da izvrše istragu događaja.

Podsetimo, u sredu su vlasti Venecuele sprečile novi pokušaj državnog udara, koji je trebalo da bude izveden između 23. i 24. juna. Tom prilikom je bila uhapšena grupa vojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: