Ogromne eksplozije u najvećoj rafineriji nafte: Vatrena kugla na nebu, dim kulja VIDEO/FOTO

Ogromne eksplozije u jednoj od najvećih američkih rafinerija nafte u južnoj Filadelfiji. Vatrena kugla na nebu, dim i dalje kulja, vatrogasci nemoćni.

Izvor: B92

Petak, 21.06.2019.

12:05

Ogromne eksplozije u najvećoj rafineriji nafte: Vatrena kugla na nebu, dim kulja VIDEO/FOTO
Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Rourke

Lokalni mediji javljaju da su se od siline eksplozije tresle zgrade, a ljudi koji stanuju u blizini rafinerije rekli su da su nakon eksplozije razni delovi padali s neba u njihovim naseljima, prenosi Jutarnji.hr.

Vatra i dim su, kako navodi NBC njuz, vidljivi kilometrima daleko.

Radi se o gusto naseljenom području, ali za sada još nije naređena evakuacija. Filadelfijski zvaničnici su potvrdili da je vatra buknula rano ujutros u 150 godina staroj rafineriji, ali nisu objavili više detalja.

Na društvenim se mrežama vest o eksploziji počela širiti već oko 4 sata ujutru, po lokalnom vremenu.
Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Rourke
Iz tamošnje vatrogasne službe su saopštili da se radi o požaru u oblasti rafinerije ali ni oni nisu pružili više detalja. Takođe, ne zna se ni da li ima povređenih, jer je u toj rafineriji zaposleno oko 1.000 ljudi.

Sav saobraćaj u blizini područja na kom je izbio požar je obustavljen. Rafinerija u kojoj su se jutros dogodile eksplozije najveći je kompleks za preradu nafte na istočnoj obali SAD. Radi se o kompleksu koji dnevno proizvodi 335.000 barela sirove nafte.

CBS njuz javlja da je ovo već drugi požar u toj rafineriji u proteklih mesec dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: