Mediji: Još trojica crnogorskih državljana uhapšena zbog šverca kokaina

Trojica državljana CG uhapšena su zbog sumnje da su učestvovali u pokušaju šverca više od 16 tona kokaina, koji je zaplenjen na teretnom brodu u Filadelfiji.

Izvor: B92

Petak, 21.06.2019.

10:42

Mediji: Još trojica crnogorskih državljana uhapšena zbog šverca kokaina
Ilustracija: Depositphotos/kelpfish

Uhapšeni su pomorci iz Kotora B.M. (37), A. K. (25) i N.I. (39, piše list Dan.

Sva trojica bili su članovi posade broda MSC Gajan, u vlasništvu jedne švajcarske kompanije, na kojem su pronadjene desetine pakovanja kokaina. Osim njih, pre dva dana je uhapšen i njihov kolega Lauli Pulu.

Američki mediji su naveli da nije otkriveno koja je bila uloga četvorice novoosumnjičenih u ovom pokušaju šverca rekordne količine droge u SAD.

Ipak, naglašeno je da su nova hapšenja usledila nakon saslušanja dvojice članova posade koji su uhapšeni odmah nakon zaplene narkotika. Tada su lisice na ruke stavljene državljaninu Crne Gore I.Đ. (29) i njegovom kolegi F. T.

Njih dvojica su priznali da su učestvovali u pretovaranju kokaina sa 14 čamaca na teretni brod. Durašević je za ovaj posao trebalo da dobije 50.000 dolara u kripto valutama.

Vrednost oduzete droge procenjena je na više od milijardu evra. Ovo je jedna od najvećih zaplena droge u istoriji SAD. Ta količina kokaina mogla bi da ubije milione ljudi, rekao je američki tužilac Vilijam Meksvajn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: