Prva sednica tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma

U Beogradu je održana prva sednica Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.06.2019.

13:15

Prva sednica tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma

Na toj sednici je koordinator tog tela i direktor Policije general Vladimir Rebić predstavio prioritete u predstojećem radu.

Prema Rebićevom planu, pored praćenja sprovođenja Nacionalne strategije za sprečavanje i borbu protiv terorizma 2017-2021. godine i realizacije aktivnosti iz pratećeg Akcionog plana, delovanje ovog tela će biti usmereno ka implementaciji pravnih tekovina EU u borbi protiv terorizma kroz proces pregovora Republike Srbije i Poglavlje 24 - pravda, sloboda i bezbednost.

Na sednici je zaključeno i da će Nacionalno koordinaciono telo za sprečavanje i borbu protiv terorizma naročito biti angažovano na uspostavljanju efikasne i efektivne koordinacije svih državnih organa na prevenciji i u borbi protiv terorizma i nasilnog ekstremizma koji vodi u terorizam.

Sednici, održanoj u sredu, prisustvovali su članovi iz svih institucija koje su Odlukom Vlade Republike Srbije od 18. aprila 2019. godine opredeljene da učestvuju u radu Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma, saopšteno je iz tog tela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: