Reagovao i Vesić: Idem u Topčiderski park

Beograd -- Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naložio nadležnim službama da se hitno reši problem nepropisnog, "bahatog", parkiranja u Topčiderskom parku.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Tanja Valić
Foto: Tanjug/Tanja Valić

Kako je saopštio gradski Sekretarijat za informisanje, Vesić je jutros održao hitan sastanak zbog ovog problema, posle koga je izdat hitan nalog da se počne s postavljanjem stubića na pešačkim stazama u zoni parka, a na terenu su već komunalni policajci i očekuju se i pripadnici saobraćajne policije.

"To što se dešava u Topčiderskom parku primer je da smo bili u pravu što smo povećali kazne za bahate vozače koji parkiraju vozila na tramvajskim šinama, zelenim površinama, pešačkim prelazima. Neki ljudi misle da za njih ne važe pravila, što mi je neverovatno", rekao je Vesić.

On je podsetio da kazne sada iznose 25.000 dinara i naveo da je samo prvog dana napisano 1.308 naloga, tako da su kazne za taj prekršaj iznosile skoro dva miliona dinara.

"Ovaj problem biće tokom dana rešen. U Beogradu mora da vlada red i mora da se poštuje zakon", poručio je Vesić i najavio da će po podne obići Topčiderski park kako bi video dokle se stiglo s postavljanjem stubića i kako protiču kontrole.

strana 1 od 129 idi na stranu