Sateliti Ilona Maska na nebu iznad Rusije; "Veoma neuobičajeno" VIDEO

Raketna kompanija Ilona Maska, "Spejs iks" prethodne sedmice uspešno je lansirala prva grupu satelita, namenjenih obezbeđivanju globalnog pristupa internetu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.05.2019.

08:32

Sateliti Ilona Maska na nebu iznad Rusije;
Drew Angerer/Staff/Getty images

Amaterski astronom Ilija Jankovski tvrdi da je uspeo da napravi noćni snimak tih satelita u trenutku dok su leteli iznad ruskog regiona Sverdlovsk.

"Moram reći da je ovaj prizor veoma neuobičajen", prokomentarisao je Jankovski na svom nalogu na društvenoj mreži Vkontakte, na kojoj je i postavio video-snimak. Na snimku se vidi, kako prenosi Sputnjik internešenel, prelet satelita koji na nebu izgleda kao kometa ili svetlucavi voz.

Navodi se i da je video-snimak nastao nakon što je prvih 60 malih satelita kompanije Ilona Maska lansirano u niže delove Zemljine orbite, 24. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: