Devet dana potrage za dečakom koji je pao u potok kod Žepča nije dalo nikakve rezultate

Potraga za dečakom koji je pao u potok u mestu Begov Han kod Žepča još traje.

Izvor: B92, klix.ba

Sreda, 22.05.2019.

18:49

Devet dana potrage za dečakom koji je pao u potok kod Žepča nije dalo nikakve rezultate
Ilustracija: Depositphotos/adandr

U akciju su uključeni članovi gorskih službi spasavanja i rafting klubovi.

Sutra se navršava deset dana od nesrećnog događaja kada je u nabujali potok upao šestogodišnji dečak dok je biciklom prelazio preko mosta.

Bicikl je pronađen istog dana, ali devetodnevna akcija spasilačkih službi nije donela nikakav rezultat o dečaku.

Korito potoka je pretraženo više puta, a meštani, članovi porodice dečaka i brojne spasilačke ekipe danima su pretraživali obale reke Bosne na kopnu i na čamcima, ali bezuspešno.

Emir Balić, jedan od članova GSS-a koji je od prvog dana uključen u potragu za dečakom, kazao je da su utorak tragali i za nestalim Almirom Gluhićem, te da su dva puta pretražili područje od Maglaja do Doboja, kao i obale reke Bosne.

"Danas je gorska služba pretražila ponovo levu obalu Bosne od Begovog Hana do Žepča u potrazi za nestalim dečakom, a sutra je u planu pretraživanje desne obale", govori Balić.

Dodao je da su u GSS-u volonteri te da shodno slobodnim danima na poslovima izlaze na teren i tragaju za nestalima. Sutra će na terenu biti desetak spasilaca.

"Bosna se povlači, ali u njoj ne vredi vršiti širu pretragu terena ronjenjem, jer je uvek mutna. Ronioci su korisni kada znamo područje gde se otprilike nalazi telo u vodi, kao što su nesreće s automobilom, ali ovde ni otprilike ne znamo lokaciju", dodao je sagovornik.

Pojasnio je da svima preostaje samo da čekaju i da prirodni procesi učine svoje, nakon čega bi reka izbacila tela na površinu, ukoliko se radi o utapanjima.

"U svakom slučaju, Gorska služba će se truditi koliko je to moguće da što više bude na terenu. Svaki dan je jako skup, hrana, gorivo, oprema, a slabo to ko vidi", zaključio je Balić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: