Raspisana poternica za osumnjičenim za atentat na Slavišu Krunića

BiH je raspisala Interpolovu poternicu za Benedijem Đukanovićem, osumnjičenim da je učestvovao u atentatu na banjalučkog biznismena Slavišu Krunića.

Izvor: Beta
Podeli

Poternica je raspisana na osnovu zahteva Okružnog suda u Banjaluci, koji je Đukanoviću odredio meru pritvora, ali je, s obzirom na to nije dostupan pravosudnim organima, za njim posle centralne raspisana i međunarodna poternica.

Đukanović je poslednji put viđen 23. aprila ove godine na području Dervente, oko 2.00 časova ujutro, kada ga je zaustavila saobraćajna policija, ali ga je pustila da se odveze dalje, jer, kako je saopšteno iz MUP RS, u tom trenutku nisu znali da je osumnjičen za ubistvo Krunića.

Krunić, koji je bio vlasnik zaštitarske firme "Sektor sekjuriti", lanca pekara i još nekoliko firmi, ubijen 22. aprila u zasedi u blizini svog imanja u Glamočanima kod Banjaluke.

Tada je poginuo i jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović, dok je drugi, Goran Ilić, ranjen.

U razmeni vatre ubijen je jedan od napadača Željko Kovačević.

Zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu uhapšen je Emilio Baldo, kao i Rodoljub Gajić, radnik "Sektor sekjuritija", koji je, prema sopstvenom priznanju, napadačima dao informacije o Krunićevom kretanju, obezbeđenju i video-nadzoru imanja.

strana 1 od 133 idi na stranu