"Premijerka okleva, ali do sledećeg sastanka mora da odredi datum odlaska sa čela partije"

Tereza Mej mora da odredi datum za odlazak sa čela Konzervativne partije do idućeg sastanka s liderima uticajne poslaničke grupe konzervativaca, Komitetom 1922.

Izvor: B92

Subota, 11.05.2019.

12:46

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Predsednik Komiteta 1922 koji, kako se navodi može, "stvoriti ili uništiti" partijske vođe, Grejam Brejdi, rekao je za radio BBC da je Mejovoj rečeno da do sastanka u sredu mora da odluči o datumu odlaska sa čela vladajuće partije, javlja Rojters.

Navodi se da je ona obećala da će dati ostavku ako poslanici ne podrže sporazum o napuštanju Evropske unije koji je postigla s Briselom.

Britanska premijerka je doživela težak poraz u tri pokušaja da njen predlog sporazuma dobije podršku u parlamentu.

Navodi se da je poražena i od dela poslanika iz sopstvene partije koji su želeli kompletniji raskid sa Briselom ili onih koji su želeli drugi referendum.

Brejdi, šef grupe koja nadgleda partijsko vođstvo, rekao je kako misli da Tereza Mej okleva da odredi datum zbog uticaja koji bi to imalo na buduće glasanje o Bregzitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: