Izraelski vojnici ranjeni snajperskom vatrom iz pojasa Gaze

Dvoje izraelskih vojnika ranjeno je danas mecima ispaljenim iz pojasa Gaze koji kontroliše Hamas, saopštila je izraelska vojska.

Izvor: B92

Petak, 03.05.2019.

20:07

Izraelski vojnici ranjeni snajperskom vatrom iz pojasa Gaze
Foto: Depositphotos/ggkuna

Kako je navedeno, jedan vojnik, pripadnik borbene jedinice, zadobio je umerene povrede, a devojka na odsluženju vojnog roka lakše je ranjena. Izraelski mediji navode da su meci ispaljeni iz snajpera.

Izraelski avion je potom odgovorio napadom na poziciju Hamasa u izbegličkom logoru Bureidž.

Ministarstvo zdravlja u pojasu Gaze je u međuvremenu saopštilo da je 50 Palestinaca zadobilo povrede tokom protesta na nekoliko mesta duž granične ograde.

Hamas optužuje Izrael da ne poštuje sporazum kojem je posredovao Egipat da se ublaže ograničenja u pojasu Gaze, preneo je AP.

Lideri te islamske ekstremističke organizacije otišli su u Egipat u četvrtak na dodatne kosultacije.

Više od 200 Palestinaca i jedan izraelski vojnik ubijeni su u protestima duž granice koji se održavaju jednom nedeljno, obično petkom, od kraja marta prošle godine.

Danas je protestovalo oko 2.500 Palestinaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: