Dačić s ambasadorima zemalja azijsko-pacifičkog regiona u Beogradu

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvovao je na neformalnom radnom ručku s grupom ambasadora zemalja azijsko-pacifičkog regiona u Beogradu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/ Vladimir Džuverović
Foto: Tanjug/ Vladimir Džuverović

Dačić je u razgovoru sa ambasadorima istakao da Srbija posvećuje posebnu pažnju jačanju veza i razvoju saradnje sa zemljama azijsko-pacifičkog regiona izražavajući zadovoljstvo zato što su naši odnosi s regionom, u poslednjem periodu, podignuti na još viši nivo.

U tom kontekstu ocenio je da je politički dijalog Srbije sa zemljama Azije i Pacifika dobio na intenzitetu, da se ekonomska saradnja uspešno razvija, a nove perspektive za unapređenje saradnje se otvaraju i u drugim oblastima.

Preneo je spremnost i otvorenost Srbije i svoju lično da u narednom periodu još intenzivnije radimo na jačanju saradnje i snaženju prijateljstava sa državama Azije i Pacifika.

Ambasadori azijsko-pacifičke grupe zemalja u Srbiji zahvalili su ministru Dačiću na ukazanoj časti, potvrđujući spremnost za nastavak jačanja bilateralne saradnje svojih zemalja sa Srbijom.

strana 1 od 172 idi na stranu