Severna Makedoniija skočila 14 mesta na listi medijskih sloboda

Severna Makedonija napredovala je za 14 mesta na listi međskih sloboda Reportera bez granica i nalazi se na 95 mestu, saopštila je danas vlada u Skoplju.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.04.2019.

19:25

Severna Makedoniija skočila 14 mesta na listi medijskih sloboda
Foto: Gettyimages

Kako se ističe, napredak za 14 mesta u 2019. na rang listi Reportera bez granica na osnovu podataka za 2018. je značajan i rezultat je poboljšanja stepena otvorenosti i transapretnosti u radu vlade i demokratizacije medijskog ambijenta.

"Nakon stagnacije i pada medijskih sloboda u godinama pre 2017, ovaj napredak je siguran pokazatelj da mere i aktivnosti u delu koncepta otvorene vlade, preko poboljšanja stepena trasparentnosti i preko demokrastizacije medijskog ambijenta, daju neophodne rezultate", navodi se u saopštenju.

Sitiacija bi, ocenjuje se, ;bila još bolja da opozicija dugo vremena nije kočila usvajanje Zakona za audio i audiovizuelne medijske usluge.

Vlade Severne Makedonije napominje da ostaje posvećena stavu da su medijske slobode stub demokratije i da je koncept otvorene vlade sveobuhvatan samo sa napretkom u medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: