Han Tačiju: Suspendujte kontraproduktive tarife

Evropski komesar za pregovore o pristupanju Johanes Han razgovarao je u Briselu s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.04.2019.

15:30

Han Tačiju: Suspendujte kontraproduktive tarife
EPA-EFE/PETRITPRENAJ

On je tokom razgovora s predsednikom privremenih kosovskih institucija Hašimom Tačijem pozvao Prištinu da suspenduje kontraproduktivne tarife.

“Ponavljam poziciju EU da je kontraproduktivne tarife moraju bar biti suspendovane”, napisao je Han na svom nalogu na Tviteru.

Posle sastanka s Hašimom Tačijem evropski komesar je na svom nalogu na Tviteru napisao i da je “važno da se dijalog Srbije i Kosova nastavi brzo”.

Han je ocenio da je to u interesu ”stabilnosti i napretka šireg regiona”.

U kabinetu evropskog komesara za Tanjug su potvrdili da je Han s Tačijem razgovarao o taksama, neophodnosti nastavka dijaloga Beograda i Prištine, ali i o ukupnom evrointegracionom procesu Kosova.

Vizna liberalizacija, dijalog i politika proširenja bile su teme sastanka predsednika Evropskg saveta Donalda Tuska i Ramuša Haradinaja, potvrđeno je Tanjugu iz Saveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: