Da li je neko pretio "Blicu"? "Da, recimo nedavno Dragan Đilas" VIDEO

Opozicija nema jasan stav o velikim pitanjima poput Kosova pa se zbog toga bavi dnevnopolitičkim temama, ocenili su gosti TV Prve.

Izvor: B92, Prva

Sreda, 10.04.2019.

10:09

Da li je neko pretio
Screenshot/TV Prva

Nadežda Gaće, glavna i odgovorna urednica "Novog magazina", i Predrag Mihailović, glavni i odgovorni urednik "Blica", bili su gosti Jutarnjeg programa TV Prve.

Na pitanje šta opozicija treba da radi kada je reč o Kosovu, budući da je kosovski predsednik raspisao izbore za gradonačelnike srpskih opština, odnosno da li ima plan ili treba da radi sve suprotno od onoga što radi predsednik Srbije, Mihailović ocenjuje da je jedan od najvećih problema opozicije to što nema jasnu politiku i cilj.

"Ako vidite stav Boška Obradovića i Dveri o Kosovu, on je dijametralno suprotan od stava Lutovca i DS i teško im je da imaju zajednički stav pa im je zato lakše da se bave dnevnim pitanjima", kaže urednik "Blica".

Pošto je današnja glavna tema tog lista napad Vojislava Šešelja putem Tvitera na poslanicu Aleksandru Jerkov, Mihailović kaže da je reč o skandaloznim pretnjama čoveka koji ne bi trebalo da bude poslanik jer je pravosnažno osuđen za zločine u Hagu.

Nadežda Gaće dodaje da smo kao društvo olako pustili da nam se zatruje medijski prostor, koji se truje svaki dan.

"Treba javnom prostoru vratiti dignitet, treba i cela javnost da osudi takvo ponašanje, a vrlo dobro se zna kako se kreira javnost. Svako može da kaže svašta i ništa. Sutra se već zaboravlja", istakla je ona.

Upitan da li "Blicu" neko preti, Mihailović kaže - vrlo često. "Trpimo pritiske i pretnje, počev od anonimnih ličnosti do kriminalaca, pa do političara. Recimo, nedavno nam je Dragan Đilas na Tviteru pretio, vršio je pritisak da li štampamo ili ne štampamo druge novine ili 'Mislite o ovome, jednoga dana ti neće biti na vlasti'. Mislim da je reč o nedopustivoj vrsti pritiska“, kaže urednik "Blica".

Na pitanje da li je jedan od lidera SzS javno na svom Tviteru to napisao, Mihailović kaže da jeste. Takođe, ističe i da u poslednje vreme nije bilo tih pretnji, ali napominje da je reč o jednom maniru da su političari shvatili da oni treba da upravljaju i rukovode medijima kada neko radi ono što se njima ne dopada. Automatski se vrši pritisak, dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: