Aktivisti SzS blokirali Kolarčevu; Vesić: Biće podnete krivične prijave

Beograd -- Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će Gradski sekretarijat podneti krivične prijave zbog današnje blokade Kolarčeve ulice.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vesić je izjavio da su blokadom saobraćaja u Kolarčevoj ulici predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i odbornici Saveza za Srbiju predvođeni Nikolom Jovanovićem pokazali kako se sprovodi teror i nasilje nad građanima Beograda najavio da će Gradski sekretarijat za saobraćaj protiv njih podneti krivične prijave.

Vesić je za Tanjug rekao da će protiv Jovanovića, Bastaća i ostalih aktivista biti podnete krivične prijave jer su zaustavili saobraćaj i organizovali teror nad građanima Beograda.

“Mislim da je sud mesto gde treba da objasne zašto ovo rade, jer kada se neko ponaša kao huligan, uništava grad i sprečava njegovo funkcionisanje onda treba da odgovara u skladu sa zakonom”, poručio je Vesić.

Naglasio je da su članovi SzS danas zatvorili grad i sprečili normalno funkcionisanje saobraćaja i na taj način pokazali kako izgleda njihova politika nasilja na delu.

“Ono što smo čuli od Bastaća i predstavnika koalicije Dragana Đilasa da oni žele da se u Beogradu ništa ne radi, da svi radovi stanu, da se Beograd ne uređuje samo zato što oni, kada su bili na vlasti, nisu bili sposobni da to rade”.

Kako je rekao, oni ne podržavaju uređenje Trga republike, širenje pešačke zone, što je, kaže Vesić, bilo predviđeno još 1985.godine, uređenju Savskog trga, Karađorđeve i drugih ulica samo zato što oni nisu znali to da urade.

“Protive se Gondoli jer oni su bili sposobni, a planirali su da naprave Gondolu od Ade ciganlije prema Košutnjaku, protive se Beogradu na vodi jer nisu bili u stanju da sprovedu njihov projekat ''grad na vodu'' koji je Đilas promovisao 2012.godine u Kanu”, naveo je Vesić.

Napominje da su Đilas i ostali u SzS imali priliku da urede Beograd, ali da to nisu uradili, već su uništili i opljačkali grad.

“Nisu znali nijedan od ovih radova da sprovedu, govore zašto mi toliko radimo. Pošto oni ništa nisu radili dok su bili na vlasti, mi danas uređujemo grad. Građani Beograda su glasali za uređenje Beograda, a ne za dripce i huligane kakvi su Bastać i Đilas i koji su danas pokazali kako izgleda grad koji oni vode”, naglasio je zamenik gradonačelnika.

Kako je rekao, Đilas je zadužio Beograd za 1,2 milijarde evra i zato nije mogao ništa da uređuje u gradu.

“Razlika između njih i nas vidi se u tome ko uređuje grad, a ko uništava grad. Danas su Đilas, Bastać i Jovanović pokazali kako uništavaju grad. Da su imali toliko energije dok su bili na vlasti da reše jedan problem građana mi danas ne bi moralo ovoliko da se radi”, rekao je Vesić.

Poručio je da će aktuelna vlast nastaviti da uređuje Trg reopublike, Savski trg, ulice Kneza Miloša, Cara Dušana, Džordža Vašingtona, Karađorđevu, da će završiti projekat ''Beograd na vodi'' i napraviti od Beograda modernu evropsku prestonicu u kojoj će građani imati život kakav zaslužuju.

Saobraćaj u Kolarčevoj ulici, koju su danas oko 14.30 sati odbornici Saveza za Srbiju u Skupštini grada i predstavnici opštine Stari grad blokirali postavljanjem džakova sa solju za puteve na kolovoz, ponovo je uspostavljen.

Kako su rekli, blokadom ulice koja je trajala oko sat vremena, aktivisti SzS su želeli da pokažu Beograđanima kako će od sutra funkcionisati saobraćaj u prestonici.

Za to vreme nije bilo policije u toj ulici.

Među aktivistima koji su postavljali džakove bili su i potpredsednik narodne stranke Nikola Jovanović, predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i funkcioner Dveri Jugoslav Kiprijanović.

strana 1 od 175 idi na stranu