Rusija: Tramp da se ne meša u tuđe poslove

Kremlj jezatražio od američkog predsednika Donalda Trampa, koji zahteva od Rusije da napusti Venecuelu, da se ne meša u tuđe poslove.

Izvor: B92

Petak, 29.03.2019.

00:15

Rusija: Tramp da se ne meša u tuđe poslove
Foto: Gettyimages

Zvanična Moskva dodaje da su ruski stručnjaci u Karakasu u sklopu primene sporazuma između Rusije i Venecuele.

"Postoje ugovorne obaveze i ugovori za isporuku određenih vrsta roba. Verujemo da treće zemlje ne moraju da brinu o našim bilateralnim odnosima", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Mi se ni na koji način ne mešamo u unutrašnje poslove Venecuele i očekujemo da će druge zemlje slediti naš primer i pustiti Venecuelu da odlučuje sama o svojoj sudbini", dodao je Peskov.

Rusija i Venecuela su 2011. postigle sporazum o vojnoj saradnji koji predviđa prodaju ruskog naoružavanja Karakasu.

Poslednjih dana su povećane tenzije između SAD i Rusije zbog Venecuele. SAD podržavaju lidera opozicije Huana Gvaida i traže odlazak predsednika Nikolasa Madura koji ima podršku Rusije.

Dva ruska aviona sa oko 100 vojnika i 35 tona opreme nedavno su stigla u Karakas.

Tramp je odmah reagovao rekavši da ruske snage treba da napuste Venecuelu.

"SAD su prisutne u mnogim tačkama zemaljske kugle i niko im ne govori da li tamo treba da budu ili ne. Računamo na uzajamno poštovanje i naše pravo da gradimo odnose sa bilo kojom državom u cilju našeg i interesa te države", dodao je portparol Kremlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: