"Ruski vojnici nisu opasnost"

Vlada Venecuele nema u planu da koristi ruske vojnike u operacijama na svojoj teritoriji, izjavio je vojni ataše Venecuele u Rusiji, preneo je TAS S.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.03.2019.

19:00

"Ruski vojnici su stigli u Venecuelu kako bi razgovarali o vojnoj saradnji, a ne da bi učestvovali u vojnim operacijama" rekao je ataše.

Venecuelanski mediji su saopštili da su dva ruska aviona sa blizu stotinu vojnika su u subotu sletela u Karakas, preneo je Rojters.

Predsednik SAD Donald Tramp je juče pozvao Rusiju da se povuče iz Venecuele, i rekao kako su da bi se to dogodilo "sve opcije otvorene".

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas kako je u Karakas pre nekoliko dana stigla nova isporuka humanitarne pomoći, što je u saglasnosti sa rezolucijom Generalne skupštine UN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: