Ujutru hladno, u toku dana sunčano

U Srbiji će ujutru biti hladno, u većem delu sa slabim mrazem, a u toku dana sunčano, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Izvor: prva
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Duvaće slab i umeren vetar, severoistočni, u planinskim predelima povremeno jak.

Najniža temperatura kretaće se od minus pet do dva stepena, a najviša od 12 do 15 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će ujutro biti hladno, na periferiji slab mraz a u toku dana sunčano.

Duvaće slab i umeren, severoistočni vetar. Najniža temperatura biće od minus dva do dva stepena a najviša oko 14 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će do kraja sedmice biti ujutro hladno - u petak u većem delu slab mraz, a u subotu i nedelju slab prizemni mraz. U toku dana će biti pretežno sunčano uz manji porast temperature.

U prvoj polovini naredne sedmice će biti promenljivo oblačno sa prolaznom kišom i temperaturom bez bitnije promene.

U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme.

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 28. mart 2019 godine:

Biometeorološka situacija pogodovaće većini hroničnih bolesnika. Izvesne tegobe mogu osetiti osobe sa srčanim oboljenjima i labilnim nervnim sistemom. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja i promenljivo raspoloženje.

Razno

Na današnji dan, 1. april

1572 - Ustankom protestanata protiv španskog kralja Filipa II Holandija je počela borbu za samostalnost. U narednim decenijama, zajedno sa Engleskom, Holandija

Razno ponedeljak 1.04. 00:00 Komentara: 3

Na današnji dan, 31. mart

1282 - U pobuni Sicilijanaca protiv francuske vlasti pobijeni su svi Francuzi koji su se nalazili na ostrvu. Ustanak poznat pod nazivom "Sicilijanska večernja",

Razno nedelja 31.03. 00:00 Komentara: 0

Sunčano, do 20 stepeni

Vreme u Srbiji će biti sunčano, s hladnijim jutrom ali otopljavanjem tokom dana, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Razno subota 30.03. 00:05 Komentara: 0

Na današnji dan, 30. mart

1135 - U Kordobi u Španiji rođen je Mojsije Majmond (Moses Maimonides), najznačajniji jevrejski filozof srednjeg veka i jedan od najpoznatijih lekara svoga doba.

Razno subota 30.03. 00:00 Komentara: 0

Na današnji dan, 29. mart

1461 - U najkrvavijoj bici Rata dveju ruža u Engleskoj, oko 36.000 vojnika pod zastavom dinastije Jork (York) porazilo je kod Toutona, blizu Jorka snage od oko

Razno petak 29.03. 00:00 Komentara: 0

Na današnji dan, 28. mart

1749 - Rođen je francuski astronom, matematičar i fizičar Pjer Simon Laplas (Pierre, Laplace). Istakao se radovima na polju nebeske mehanike, a svoju čuvenu hipotezu o

Razno četvrtak 28.03. 00:00 Komentara: 0
strana 1 od 25 idi na stranu