SPS: Bombardovanje SRJ nije postigla svoj cilj

SPS je ocenila da "agresija19 najmoćnijih zemalja sveta nije postigla svoj cil, rešenje kosovskog problema, već je ostavila stalne tenzije".

Izvor: B92

Nedelja, 24.03.2019.

10:45

SPS: Bombardovanje SRJ nije postigla svoj cilj

U saopstenu za javnost SPS ocenjuje da "jedini uspeh međunarodno nepriznate i u Savetu bezbednosti UN osporavane intervencije jeste nasilno odvajanje južne srpske pokrajne, prinudno raselavanje 200.000 ljudi nealbanske nacionalnosti sa prostora Kosova i Metohije, 2.500 ubijenih civila, od kojih je najmlađa žrtva bila stara jedanaest meseci, kao i ogromna materijalna šteta procenjena na 100 milijardi dolara".

"'Milosrdni anđeo', kako su ga nazvali, za sobom je ostavio 15 tona osiromašenog uranijuma, od čijeg kancerogenog zračenja godišnje oboli 300 dece, dok se stopa smrtnosti malignih oboljenja povećala za 36 odsto u odnosu na 1998. godinu", podseća se usaopštenju.

"Socijalistička partija Srbije nikada neće zaboraviti žrtve i junake NATO bombardovanja i ubuduće će se uvek truditi da daje svoj doprinos mirnom i diplomatskom rešavanju međunarodnih sporova, kako se ovakav zločin protiv čovečnosti nikad nigde ne bi ponovio", ističe SPS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: