"Sporna pitanja se rešavaju poštovanjem prava i dijalogom"

Ivica Dačić, na Konferenciji UN o saradnji Jug-Jug u Buenos Ajresu, zahvalio se zemljama koje nisu priznale jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova.

Izvor: B92

Sreda, 20.03.2019.

19:32

Foto: Tanjug/MSP

On se zahvalio zemljama koje su dale podršku očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Time su, poručio je Dačić, demonstrirali privrženost principima međunarodnog prava, Povelji Ujedinjenih nacija i rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244.

"Srbija se dosledno pridržava stava da se sporna pitanja mogu rešavati samo uz puno poštovanje navedenih principa i dokumenata, kroz dijalog čiji je cilj postizanje kompromisnih i trajnih rešenja", rekao je Dačić na skupu u glavnom gradu Argentine.

Uveren je, kaže, da samo dosledno principijelno postavljanje predstavlja garanciju da će i u budućim sličnim situacijama prava malih i manje razvijenih zemalja biti poštovana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: