Priveden Trajko Veljanovski

Skoplje -- Bivši predsednik makedonskog parlamenta Trajko Veljanovski priveden je zbog sumnje da je jedan od organizatora nasilnih događaja u Sobranju 2017. godine.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Uz Veljanovskog, u skopski krivični sud su u sklopu iste istrage privedeni i bivši ministri u vladi Nikole Gruevskog i tadašnji funkcioneri stranke VMRO-DPMNE Spiro Ristovski i Mile Janakievski, preneli su lokalni mediji.

Makedonsko tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je pokrenulo istragu i zatražilo pritvor za pet osoba, osumnjičeniih za organizaciju nasilja u parlamentu nad političkim protivnicima, 27. aprila 2017. godine, ali nije navelo imena.

Prema nezvaničnim informacijama, uz Veljanovskog, Ristovskog i Janakievskog, pritvor se traži i za dva begunca – bivšeg premijera Nikolu Gruevskog i bivšeg funkcionera Uprave za bezbednost i kontraobaveštajne poslove Nikolu Boškovskog.

Veljanovski, dugogodišnji visoki funkcioner VMRO-DPMNE, poslanik je i u sadašnjem sazivu parlamenta i ima poslanički imunitet koji bi pre eventualnog određivanja pritvora poslanici trebalo da mu ukinu.

strana 1 od 141 idi na stranu