"Politika SRB pronalaženje kompromisnog rešenja za KiM"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da nema nikakvih tajni o tome kakva je pozicija i politika Srbije o KiM.

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2019.

13:40

Foto: Tanjug, Tanja Valiæ

On je istakao da je politika naše zemlje bila i ostala pronalaženje kompromisnog rešenja za KiM.

''Tražimo da se stvore uslovi za takvo rešenje'', rekao je Đurić novinarima u Palati Srbija odgovarajući na pitanje o izjavi ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da je ideja razgraničenja zvaničan predlog Beograda u pregovorima sa Prištinom.

"Nisam pročitao izjavu ministra Dačića. Ono što mogu da kažem je da veliki trud i rad ulaže ceo naš tim na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a u kome učestvuju i premijerka Ana Brnabić, ministri Ivica Dačić i Nebojša Stefanović i mnogi drugi u vladi, boreći se da Srbija na medjunarodnom planu ima što je moguce bolju pregovaracku poziciju'', istakao je Đurić.

Kako kaže, rezultat tog truda i rada je dvocifren broj povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova u poslednjih godinu i po. Đurić je podsetio da tzv.država Kosovo nije postala članica Interpola uprkos činjenici da su neke od najsnažnijih sila zagovarale to članstvo.

Dodao je i da je Savet bezbednosti UN gotovo jednoglasno osudio uvodjenje taksi od strane Prištine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: