"Do kraja meseca vodiću sednice na albanskom jeziku"

Makedonski predsednik Sobranja Talat Džaferi najavio je da će od kraja ovog meseca početi da vodi plenarne sednice na albanskom jeziku.

Izvor: B92

Sreda, 23.01.2019.

15:36

Foto: Thinkstock

“Do kraja meseca bi trebalo da se organizuju službe za celokupno i kvalitetno sprovođenje odredaba Zakona o upotrebi jezika. Do sada sam vodio sednice na oba jezika bez obzira na to što zakon nije bio donet i nije bilo smetnje oko toga. Ali stvar je u tome što mi kao zakonodavni dom čekamo sve zakonske okvire kako bi sve bilo legalno”, istakao je Džaferi.

Zakon o upotrebi jezika je stupio na snagu prošle nedelje nakon što je objavljen u Službenom glasniku Makedonije bez potpisa predsednika države, kako nalaže Ustav.

Makedonska opozicija zatražila je od Ustavnog suda Makedonije da preispita ovu odluku, jer, kako je navedeno, pored toga što ga nije potpisao predsednik države, on je suprotan i odredbama Ustava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: