Trifunović: Ideja o prelaznoj vladi je prvi korak

Jedan od organizatora i govornika na protestima "Jedan od pet miliona", glumac Branislav Trifunović, ocenio je da je ideja o prelaznoj vladi "prvi korak".

Izvor: B92

Utorak, 22.01.2019.

21:06

Trifunović: Ideja o prelaznoj vladi je prvi korak
screenshot

On je istakao i da je prerano reći da je opozicija time ponudila plan građanima, na šta ih je on pozvao tokom protestnog okupljanja prošle subote.

"Neki prvi korak je napravljen, ali ima još puno koraka da se uradi", rekao je Trifunović za agenciju Beta, komentarišući ideju Saveza za Srbiju i naveo da taj korak vidi kao "zrno dobre volje" i "delić cele priče".

Prema njegovim rečima, potrebno je da opozicija ponudi još puno toga da bi to bilo plan, kao što je na primer niz budućih zakona, pa je "rano govoriti o njihovoj ponudi jer nema tu ničega još konkretnog".

Trifunović napominje da plan sa kojim bi izašla opozicija mora da prođe kroz "filter ljudi koji nisu članovi stranke a i te kako su pozvani da pričaju o tome" i koji, kaže, znaju više nego on.

Prema njegovim rečima, to znači javnu raspravu o takvom predlogu, a ako bi to bio okrugli sto, "svakako ne može da bude samo jedan".

Na pitanje da li bi neko od organizatora protesta prisustvovo takvoj javnoj raspravi, Trifunović je rekao da bi "verovatno neko bio tu".

"Nas i te kako zanima šta imaju da kažu", naglasio je Trifunović.

"Ali da vidimo šta će biti, pa da pričamo kad se to desi", rekao je Trifunović dodajući da "što pre opozicija izađe sa predlogom, to bolje".

Branislav Trifunović je prošle subote na protestu u Beogradu pozvao opoziciju da ponudi plan građanima.

"Hoćemo dogovor, ne da neko ponovo bude vlast, hoćemo plan kako će se napraviti sistem da se ovo zlo nikad ne ponovi, da niko nikad ne dođe u priliku da radi ovo zlo... Hoćemo da nam napišete kako ćemo da vas kontrolišemo i kako ćemo da vas smenimo", rekao je tada Trifunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: