RHMZ upozorava: Hladno, ledena kiša, sneg, alarmi na snazi

U Srbiji se u nedelju u većem dellu zemlje očekuje pretežno oblačno vreme, mestimično s kišom i susnežicom, na planinama sa snegom, saopštio je RHMZ.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 19.01.2019.

13:44

RHMZ upozorava: Hladno, ledena kiša, sneg, alarmi na snazi
Screenshot/RHMZ

Najniža temperatura od -2 do jednog stepena, najviša od dva do šest.

U Beogradu takođe pretežno oblačno, povremeno sa slabom kišom i susnežicom.

Najniža temperatura oko jednog stepena, najviša oko tri.

RHMZ je na svom sajtu upozorila da se tokom noći između subote i nedelje i u nedelju ujutro u cetralnim, zapadnim i južnim krajevima očekuje kiša koja će se lediti na tlu.

Zbog najavljenog snega, suznežice i ledene kiše u nedelju je na snazi narandžasti meteoalarm za područja zapadne, jugozapadne i jugoistične Srbije i Kosovo i Metohiju.

Narandžasti meteoalarm označava opasne vremenske prilike. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Žuti meteoalarm je aktivan u nedelju za područja Šumadija i Banat.

Žuti meteoalarm znači potencijalno opasno vreme. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima i ne preduzimati nepotrebne rizike.

Početkom naredne sedmice oblačno, mestimično sa slabim padavinama, snegom i kišom koja će ponegde lediti na tlu.

Od srede snežne padavine biće izraženije, narocito u zapadnim, centralnim i jugozapadnim krajevima, dodaje se u saopštenju RHMZ-a.

Dani vikenda donose promenljive vremenske prilike s mešovitim padavinama, kišom i susnežicom u nižim, a snegom u višim planinskim predelima, tako da mokri ili snegom prekriveni kolovozi znatno otežavaju vožnju, saopštio je Auto-moto svez Srbije (AMSS).

AMSS zato apeluje na vozače da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: